Fritekstsøk:

Dribble

Dribble

Åshild Thune har skrevet en skildring av en fiktiv bygd "Dribble" hvor vi følger Anton Karlsens forsøk på å påvirke og forbedre stedet og dem som bor der. Boken starter med at han har kjøpt seg en el-bil og må tåle spott og erting. Ved første øyekast virker Anton som en stakkarslig kar, og det er han nok, men han har også en sterk bakgrunn.

Anton ble forlatt av sine foreldre og vokste opp på et barnehjem hvor han ble tatt hånd om av en av de ansatte som ble betatt av ham, Teodora. Nå er Teodora blitt gammel og Anton er den som kjører rundt med mat til de eldre og passer på at de har det bra. Samtidig har Anton en lengre fartstid fra lokalpolitikken og er nå varamann kommunestyret. Tilsynelatende har han det bra, og det inntrykket forsøker han også å gi alle rundt seg, men innerst inne sliter han med selvsikkerheten og skulle ønske han hadde en dame å være sammen med.

Åshild Thune har et øye for detaljer, bruker språket godt og ordene hun legger i Antons munn får meg mange ganger til å humre og le. Når jeg leser om Anton så får jeg assosiasjoner til Ingvar Ambjørnsens beskrivelse av Elling, selv om Anton er sterkere personlighet, så har han svakheter han gjerne vil holde for seg selv. Som leser får jeg et godt forhold til Anton og tar del i hans bestrebelser og håper han vinner frem.

Det topper seg i Dribble når en bekjent fra barnehjemstiden kommer på besøk og da blir det en spennende kamp om hva som er best for den lille bygda og hvem som vil vinne frem.

Boken anbefales, og du kan finne den her.

Bokanmeldelser

Når noen slår et menneske i hjel

En velskrevet og spennende bok helt til siste side. Les mer…

Aroniadikt

En liten naturperle. Les mer…

Dribble

En Elling fra bygda Les mer…

Skupet

En skikkelig "whodunnit" til siste side. Les mer…

Englesøstera

I dag har jeg levd meg inn i en personlig opplevelse. Les mer…

Høstmørke

En roman som skildrer drap og mishandling - sex og kjærlighet - satire og alvor - og mye mer. Les mer…

Sistemann stenger porten

«Sistemann stenger porten» er en spenningsroman som gir grunn til ettertanke. Les mer…

Gresset på andre siden

"Gresset på andre siden" er spennende og godt skrevet og anbefales til alle som liker å lese realistiske, historiske bøker Les mer…