Fritekstsøk:

Gresset på andre siden

Gresset på andre siden

Det sies at det er flere med norsk avstamming som bor i USA enn det er i Norge, så Arild Svendsens bok "Gresset på andre siden" er interessant lesing for mange av oss. Selv har jeg vært på flere utvandrerermuséer og undret meg over hva det var som drev så mange til å ta den lange og farlige reisen over Atlanterhavet.

Forfatteren har gransket kilder og innhentet nok bakgrunnsinformasjon til å kunne skrive en realistisk historie om en ung mann, 18 år gamle Josef Gahre, som utvandrer til Chicago og senere reiser over prærien til Sioux Fall i Sør-Dakota. Vi blir kjent med Josef omtrent samtidig som hans far og broren dør på fiske og familien sliter økonomisk og med stor gjeld. Josef bestemmer seg for å reise og boken veksler mellom hans opplevelser på reisen og i det spennende landet med de mange mulighetene, samtidig som vi også følger hvordan det går med familien og kjente hjemme i Norge.

"Gresset på andre siden" er spennende og godt skrevet og anbefales til alle som liker å lese realistiske, historiske bøker basert på en sannferdig beskrivelse av samfunnet slik det var i Norge og Amerika på slutten av 1800-tallet.

Forfatter: Arild Svendsen
Kolofon forlag
228 sider
Innbundet: 350 kr
E-bok: 230 kr

I tillegg til at du finner boken hos din nærmeste bokhandler eller på nettet, kan den også bestilles fra forfatterens Facebookside: www.facebook.com/gressetpaandresiden

Bokanmeldelser

Aroniadikt

En liten naturperle. Les mer…

Dribble

En Elling fra bygda Les mer…

Skupet

En skikkelig "whodunnit" til siste side. Les mer…

Englesøstera

I dag har jeg levd meg inn i en personlig opplevelse. Les mer…

Høstmørke

En roman som skildrer drap og mishandling - sex og kjærlighet - satire og alvor - og mye mer. Les mer…

Sistemann stenger porten

«Sistemann stenger porten» er en spenningsroman som gir grunn til ettertanke. Les mer…

Gresset på andre siden

"Gresset på andre siden" er spennende og godt skrevet og anbefales til alle som liker å lese realistiske, historiske bøker Les mer…