Fritekstsøk:

Når noen slår et menneske i hjel

Når noen slår et menneske i hjel

Det er lenge siden jeg har blitt så begeistret for en bok, som jeg ble da jeg leste «Når noen slår et menneske i hjel» av Nick Shenan.

Denne krimromanen følger en rekke mennesker i den lille bygden «Birkemyr» etter at Anita Sjøstrand er blitt drept av to blyladninger i ansiktet. Forfatteren retter søkelyset ikke bare mot offeret og menneskene hun har hatt kontakt med, men også mot bygdekulturen, de ulike gruppene og ikke minst hvordan menneskene som er annerledes blir behandlet og sett på.

Ganske raskt, allerede på side 3 i boken, skjønner vi at den hovedmistenkte er Svein Robert, som vet at han er annerledes enn de andre i bygda og som ønsker at han ikke var det.

Nick Shenan spinner et nett av kjappe, spennende og medrivende korte kapitler som vever sammen historiene til bygdefolket i tre ulike tidsrom: i ungdomstiden da Svein Robert og Anita traff hverandre, like før mordet skjedde og mens etterforskningen pågår.

Forfatteren overrasker og begeistrer med innsikt i en rekke ulike miljøer, kristne, innvandrere og bygdas pøbelgjeng og beskrivelsene er gode og treffende. Man blir revet med og historien er spennende og overraskende til siste slutt.

En bok jeg vil anbefale på det sterkeste.

Du kan kjøpe den her eller på forfatterens nettside

Bokanmeldelser

Når noen slår et menneske i hjel

En velskrevet og spennende bok helt til siste side. Les mer…

Aroniadikt

En liten naturperle. Les mer…

Dribble

En Elling fra bygda Les mer…

Skupet

En skikkelig "whodunnit" til siste side. Les mer…

Englesøstera

I dag har jeg levd meg inn i en personlig opplevelse. Les mer…

Høstmørke

En roman som skildrer drap og mishandling - sex og kjærlighet - satire og alvor - og mye mer. Les mer…

Sistemann stenger porten

«Sistemann stenger porten» er en spenningsroman som gir grunn til ettertanke. Les mer…

Gresset på andre siden

"Gresset på andre siden" er spennende og godt skrevet og anbefales til alle som liker å lese realistiske, historiske bøker Les mer…