Fritekstsøk:

Lag dine egne hurtigkommandoer

Lag dine egne hurtigkommandoer

Lær deg å bruke hurtigkommandoer. Det gjør det enklere å raskere å for eksempel skifte visning.

For eksempel: Når du har søkt etter et ord eller begrep og har klikket i søkeresultatene og funnet scenen du er ute etter, så bruk kommandoen SHIFT+CTRL+8 for å skifte til Binder (manuskriptet) og stå akkurat på den valgte scenen.
Noen ganger er det imidlertid vanskelig å få hurtigkommandoene til å virke, da de er laget for et engelsk tastatur og uansett hvor mye man søker etter kombinasjonen Alt+] (for å utvide, ekspandere) en liste, så lar den seg ikke utføre.
 
Derfor kan du i stedet lage dine egne hurtigkommandoer. Velg Tools/Options og plasser markøren i Key Sequence feltet og trykk kombinasjonen du vil ha. Det kan da være at denne kombinasjonen er valgt allerede, så du må prøve deg frem. Men CRTL+SHIFT+Q er en kommando som virker, og som "ligger godt i fingrene" når du ønsker å utvide en DEL eller et KAPITTEL for å vise SCENENE.
 
Min andre forslag er å velge SHIFT+CTRL+A for "Collapse All" kommandoen, som trekker sammen alle de utvidede elementene i listen

Nye tips

Tips til en nybegynner

Her er en oversikt over funksjonene jeg liker aller best i Scrivener

Plotting og første versjon

Jan og jeg har begynt på bok nummer to - nå vet vi mer om hvordan vi skal planlegge, så vi utnytter Scrivener til det fulle for raskt å lage en første versjon av manuskriptet.

Lag gode scenetitler

Når du starter redigeringen av manuskriptet og vil sjekke at dine storylines er fornuftige - så ta deg tid til å endre de automatisk genererte scene-titlene.

Lag dine egne hurtigkommandoer

Mitt tips: Lær deg å bruke hurtigkommandoer. Det gjør det enklere å raskere å for eksempel skifte visning - og lag dine egne som passer for det norske tastaturet.

Hvordan åpner du en ePub-fil på din iPhone

Om du vil lese boken i ePub-format på din iPhone, så må den eksporteres for å vises riktig.

Sett deg et mål

Det går bedre når du har et mål for øye

De forferdelige norske bokstavene

Dessverre skaper norske bokstaver et problem for Scrivener.

Velg riktig mal

Det lønner seg å lage maler - og å sortere dem riktig.

Hvert ord er viktig

Hvordan kan jeg være sikker på ikke å miste noe av det jeg har skrevet?

Den beste måten å omorganisere scener

I første utkast gjelder det om å skrive, skrive, skrive - og så kan du etterpå bytte om på rekkefølgen.