Fritekstsøk:

Gratis manusuttalelse

Boldbooks.no har et interessant tilbud om å få en "gratis manusuttalelse" på opptil 20.000 tegn fra et manuskript. Det er er jo også en god måte for en forfatter å vurdere konsulenten(e). Du kan laste opp teksten og så får du uttalelsen(e) etter en uke, eller når tre konsulenter har svart anonymt. Først etterpå får du vite hvem de/det er.

Jeg deler min erfaring med dere, da jeg tenker det kan være interessant å vite om muligheten.

I mitt tilfelle fikk jeg en uttalelse etter en uke da jeg lastet opp det første kapittelet i boken. Jeg hadde kanskje glemt å ta med tittelen på kapittelet: "Fredag 2. februar 2001, klokken er passert 19.00" - derfor visste konsulenten ikke at handlingen var i 2001.

Her er uttalelsen jeg fikk:

"Denne redaktøren jobber mest innen sjangerne romaner, krim og spenning, sci-fi og fantasy, fagbøker, humor og sakprosa.

Anslag
Innholdsmessig synes jeg anslaget ditt er bra, men jeg har lyst til å få kjenne mer på gründeren Tore Hallvik, som ga opp hjertebarnet sitt. Det er viktig, for han kommer jo snart i posisijon der han kan risikere å miste alt, så da må vi også få følelsen av at han mister noe.

Idé
Det er ikke foregått annet ulovlig enn hacking, og det er en idé vi har hørt om før. Jeg regner med at dette bare er opptakten, derfor er det vanskelig å si noe om ideen. Men, jeg liker at du skriver forståelig om noe som er uforståelig for de fleste. Imidlertid er det én ting som halter, nemlig at dette store selskapet Prisma ikke har backup-rutiner? Det tror jeg ikke noe på, ikke i 2020. Hadde det vært på 1990-tallet, så. Slike logiske brister er du nødt til å finne en løsning på. (Men siden du skriver om dotcombølgen, så er vi kanskje på 90-tallet?)

Språk
Du kjenner tydeligvis temaet som teksten din kretser rundt, og det er en stor fordel. Du skriver med autoritet og kompetanse og troverdighet. Det er bra. Teksten er riktignok preget av å være en tidlig utgave, men tekster er jo til for å jobbes med!

Generelt
Jeg synes det du har sendt er spennende, det skiller seg ut fra mye annet, og jeg har lyst til å lese fortsettelsen! Jeg tror dette kan bli (noe så sjeldent som) en bok som appellerer til mannlige lesere."

Da jeg spurte hva han mente med at teksten er en "tidlig utgave", så svarte redaktøren:

"Til spørsmålet ditt; en tidlig versjon av tekst betyr ofte at den inneholder ord og formuleringer som er unødvendige. Du skriver f eks «Leverer de med feil, så vet han altfor godt hvem som til slutt blir syndebukken» mens du i neste versjon kan skrive «Leverer de med feil, vet han hvem som blir syndebukken.» Meningen er den samme, men den siste setningen er tettere og holder tempoet oppe. Jakten på de unødvenige småordene er en viktig del av å skrive, men det trenger du ikke gjøre før helt til slutt. Samme med klisjeer; sånn som «n'te gang,» de er fine å unngå. Det handler om å file og pusse når du kommer dit. OK?"

 


 

Tips: Du finner informasjon om manusuttalelse på ditt Dashboard når du har registrert deg og logget deg inn.

Publiser

Da starter vi

Da har vi bestemt oss for å gi ut boken - på eget forlag. Her starter prosessen, og jeg skal dele alle skrittene fra vi spede begynnelse og frem til publisering, markedsføring - og forhåpentligvis salg.

Ikke en eneste refusjon

Den stolte forfatter har skrevet og skrevet og redigert og redigert. Endelig er manuskriptet klart til å sendes til forlagene. Og hva skjer da?

Oppgitt og registrert

Avslaget fra forlagene er et faktum, men stopper det oss ...
Ja, faktisk - en liten stund - men så gjøv vi på igjen.

Med papir mellom fingrene

Fra skjerm til papirversjon. Litt av en følelse.

Skriv

Hvordan redigere en ePub-fil riktig

Noen ganger kan det være nødvendig å redigere en ePub fil, men hvordan sikrer du at den fortsatt blir riktig validert.

Det store komplottet

Skriver jeg bok, eller planlegger jeg plottet?

Plott eller oppriktig

Kan man skrive oppriktig om det er et plott?

12 nyttige skrivetips

Det største problemet med å skrive er å skrive

Gratis manusuttalelse

Boldbooks.no har et interessant tilbud om å få en "gratis manusuttalelse" på opptil 20.000 tegn fra et manuskript.

Kill your darlings

Det gjør vondt, men er nødvendig.

Show, don't tell

Jeg anbefaler en veldig god bok som forklarer forskjellen.